Seesteistä ja konservatiivista

Kauppahallissa
VETTÄ SILLAN ALLA
Päivät kuljeskelee ohitse omalla painollaan. Pojat tietenkin ottivat päiväkodista jonkun flunssapöpön viimeviikolla ja ovat olleet eilen ja tänään toipilaina kotona mummon hoivissa. Huomenna varmaan jo päiväkotikunnossa ainakin vauhdista päätellen.

Omat päivät menevät melko rauhallisissa merkeissä jumppaillen, koiralle lelua heittäen ja sohvalla köllötellen. Joka päivä käyn jossakin kodin ulkopuolella, edes 100m päässä vanhemman pojan kanssa juoksentelemassa. Taisiis se juoksee läheistä nurmirinnettä ylös ja alas kun minä köllöttelen nurmikolla.  Semmoisia ne rikkonaiset Saabit kuulemma ovat.

Lauantaina käytiin perheen kanssa taas kaupungilla, huomasin että kävelykunto- ja tekniikka on parantunut roimasti. Täytyy vaan rohkeasti "kaatua" ojennetuille sauvoille ja painovoima sitten keikauttaa kehon sauvojen päälle ja askeleen verran eteenpäin. Lauantaina oli myös joukkueen vähän myöhästynyt päätösiltama paikallisessa oluttuvassa. Hyvältähän ne wingsit maistui ja mukava oli myös olla joukkuekavereiden seurassa.

Huomasin tuossa että kipeän jalan reidestä on lähtenyt puolessatoistaviikossa melkein 4cm ympärysmittaa pois ja kipsikin tuntuu aika löysältä pohkeen kohdalta. Nopeasti ne lihakset alkaa hävitä. Ostin (= vaimo osti) jumppanauhan jonka olen kiinnittänyt portaiden tolppaan kiinni jotta saisin reisitreeniin vähän vastusta. Enpä kyllä osaa sanoa onko tästä mitään hyötyä mutta ainakin mieli vähän paranee.
Tästä reiden voimalla ulos ja sisään

Eteen ja taakse

Ja sama liike toisinpäin
Huomenna on 20min ortopedin tapaaminen KYS:llä ja sen jälkeen varattu aika myös kipsimestarin pakeille. Toivottavasti jänne on lähtenyt kiinnittymään eikä kuntoutuksessa tulisi takapakkia. Elättelen tässä toivoa että saisin tämän kipsin pois ja tilalle irroitettavan Walker-ortoosin jolla ilmeisesti voisi vähän kävellä töpöttää ja ennenkaikkea sen saa irti ja pääsisi saunaan. 

Itse jänne tuntuu siellä jalassa olevan ja katkeamiskohdassa on välillä kipuja. Lisäksi pohjelihas sykähtelee todella kivuliaasti nukahtaessa kun on unen ja valvetilan rajamailla ja lihakset rentoutuvat. Välillä myös kolottelee nilkkaan ulko- ja sisäsyrjälle. Varmaan se nilkka siellä ihmettelee missä liikunta on. Terveenä ollessa askelmittari yleensä näytti 15 000 - 20 000 askelta päivään + hölkkäämiset ja muut  treenit päälle. 

Eipä tässä. Hankala on tarinaa keksiä kirjoitettavaksi kun päivät aika pitkälti toistaa toinen toisiaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ortoosi jalkaan ja menoksi.. melkein

"Askel kerrallaan" muistutan itseäni

Tapaturma: akillesjänne poikki